Deittisivustot akateemikoille

Kirjoittanut EMMA STOCKTON

Nykyään on yhä yleisempää aloittaa deittailu verkossa. Tämä on helppo ymmärtää, koska elämme kiireistä elämää eikä meillä ole paljoa aikaa deittailla oikeassa elämässä. Voi tuntua oudolta, jos rekisteröidyt deittisivustolle ensimmäistä kertaa, mutta jokainen on aivan samassa tilanteessa: he etsivät jotakuta, jonka kanssa he voivat jakaa elämänsä ja kokemuksensa.

Jatkuvasti toistetaan, että kaikki parhaat ovat aina varattuja. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Et vain ole vielä tavannut sinulle oikeaa henkilöä. Suuri rakkautesi voi olla vain klikkauksen päässä.

⭐ Parhaat sivustot akateemikkojen tapaamiseen

RANK
TREFFISIVUSTO
OMINAISUUDET
VIERAILLA
1
30Treffit Logo
 • 30+
 • Suosittu treffisivusto
 • Persoonallisuustesti
2
60Treffit Logo
 • 50+
 • Uusi deittisivusto
 • Aktiivinen yhteisö
3
Victoria Logo
 • 18+
 • Suosittu Suomessa
 • Edullinen jäsenyys
4
Be2 Logo
 • 30+
 • Ota yhteyttä takuuseen
 • Hyvä persoonallisuustesti
5
Singles50 Logo
 • 40+
 • Suosittu treffisivusto
 • Hyvä persoonallisuustesti
6
Academic Singles Logo
 • 30+
 • Paras yhteensopivuusominaisuus
 • Suhteellisen halpa palvelu
7
40Treffit Logo
 • 40+
 • Suosittu treffisivusto
 • Persoonallisuustesti

Online-deittailu voi avata uuden täynnä mahdollisuuksia olevan maailman

Voi kuulostaa oudolta täyttää kriteerit tulevalle kumppanillesi. Se on kuitenkin erittäin aikaa säästävää. Kun tapaat jonkun museossa tai ruokakaupan jonossa, yleensä kiinnostut fyysisestä ulkonäöstä etkä tiedä, sovitteko yhteen. Et myöskään tiedä, onko teillä samat arvot. Se voi olla erittäin tylsää, jopa aikaavievää, mennä useille treffeille, mikä ei sitten johdakaan mihinkään muuhun. Kun kokeilet deittisivustoa, säästät aikaa.

Etsitte samaa asiaa

On myös totta, että ihmiset, joihin otat yhteyttä erilaisten deittisivustojen kautta, ovat siellä samasta syystä. He haluavat tavata jonkun, jonka kanssa he ovat yhteensopivia. Tätä sovelletaan myös kiinnostuksen kohteiden, asuinpaikan ja muiden suhteen, mutta myös uran ja elämäntavoitteiden mukaan. Vastaamalla kysymyksiin itsestäsi ja siitä, mitä etsit, säästät paljon aikaa, koska voit valita profiilin, josta olet kiinnostunut. Useilla sivuilla sinulle tarjotaan useita profiileja, jotka sivusto on täsmännyt kanssasi heidän persoonallisuustestinsä, sen mitä etsit, kiinnostuksen kohteiden, elämäntavoitteiden ja muiden asioiden perusteella.

Tieteellisesti suunnitellut testit

Useat nykypäivän sivustot tarjoavat testejä, mikä tarkoittaa, että näet vain profiileja, jotka sopivat omaasi. Useimmat sivustot luovat testinsä viiden suuren persoonallisuuspiirteen teorian perusteella. Se olettaa, että kaikilla on erilainen luonne, jossa erityisesti viisi tekijää hallitsevat luonteitamme. Ne ovat lyhyesti sanottuna seuraavat:

 • Avoimuus – Kiinnostus, vastaanottavaisuus uusille tunteille, ideoille, fantasioille, taidekokemuksille ja abstrakteille asioille. Sen vastakohta on välinpitämättömyys uusille asioille ja kokemuksille, konservatiivisille näkemyksille ja asenteille.
 • Tunnollisuus – Halukkuus suorittaa, itsekuri, uskollisuus, ahkeruus ja huomaavaisuus. Sen vastakohta on kevytmielisyys: vastuuton, äkkipikainen, laiska ja välinpitämätön.
 • Ulospäinsuuntautuneisuus – Seurallinen, itsevarma, jännitystä etsivä, positiiviset tunteet. Tämän vastakohta on ahdasmielisyys, kiinnostus abstraktista ja teoreettisesta.
 • Tarkkaavaisuus – Myötätunto, halukkuus tehdä yhteistyötä, avuliaisuus. Tämän vastakohta on epäluulo, kyynisyys, muihin suunnattu ärsytys.
 • Neuroottisuus – Jos olet altis ahdistukselle, masentuneisuudelle, vihalle, impulsseille, stressille ja haavoittuvuus. Tämän vastakohta on tunteellinen tasapaino: turvallisuus, luottavaisuus ja hallinta.

Onko se hyväksytty teoria?

Viiden persoonallisuuspiirteen teoria on laajalti tunnistettu. Sitä käyttävät yritykset ja rekrytoijat löytämään oikean henkilön tehtävään, joten ei ole ihme, että myös deittisivustot käyttävät sitä.

Deittisivustot käyttävät joskus tieteellisesti suunniteltuja persoonallisuustestejä tarjotakseen mahdollisia saatavilla olevia matcheja. Tällä tavoin tiedät, että henkilöt, joita tapaat sivuston kautta, täyttävät jo kriteerisi ja ne ovat parhaita matcheja luonteeseesi ja kiinnostuksen kohteisiisi perustuen.

Eri sivustot ja mitä ne tarjoavat

Nykyään olemassa on useita erilaisia deittisivustoja, joten on vaikea määrittää, mikä niistä on sinulle paras. Ensinnäkin sinun täytyy miettiä, etsitkö vakavaa suhdetta vai et ja haluatko vain ehdotuksia profiileista, jotka sopivat omaasi vai haluatko itse valita, minkälaista profiilia etsit. Se ei kuitenkaan ole yhtä monimutkaista kuin miltä se näyttää.

Yritän auttaa sinua löytämään oikean selittämällä, mitä yleisimmät sivustot tarjoavat.

Match.com – Sopii jokaiselle

Match.com

Match.com on yksi maailman ensimmäisistä deittipalveluista. Sillä on hyvä tasapaino sukupuolten välillä, 55 % miehiä ja 45 % naisia, ja jäsenten ikä vaihtelee, vaikka ikäryhmä on keskimäärin 25-55 vuotta. Sivustolla on useita jäseniä ja käyttäjät ovat erittäin aktiivisia sivustolla. Voit käyttää Matchia joko tietokoneen selaimella tai sovelluksella.

Useimmat Matchin jäsenet etsivät jotain vakavampaa, joten heillä on hyvät ja yksityiskohtaiset profiilit.

Verkkosivusto: https://match.com

Kohderyhmä

Jos haluat kustomoida hakutuloksiasi enemmän tai tehdä profiilistasi henkilökohtaisemman, voit tehdä useita asioita. Sivustolla on kyselylomake nimeltään Matchify, jossa vastaat useisiin kysymyksiin ja väittämiin. Jotkut kysymykset voivat olla pinnallisempia, kun taas toiset voivat olla intiimimpiä. Matchilla voit myös asettaa profiilisi kahteen eri tilaan.

Yksi on Incognito, jonka avulla voit pysyä nimettömänä vieraillessasi muiden ihmisten profiileissa, joista olet kiinnostunut. Toinen tila on Zen, jolloin saat yhteydenottoja vain profiileilta, jotka täyttävät kriteerisi. Näin saat mahdollisimman hyvän ja henkilökohtaisen matchin.

Hinnasto

Matchille rekisteröityminen ja sen käyttäminen on ilmaista. Voit ostaa tilauksen, jonka avulla voit käyttää enemmän toimintoja sivustolla ja käyttää sitä rajoituksetta.

Edut:

 • Suuri valikoima
 • Eri-ikäisiä jäseniä.
 • Yksityiskohtaiset profiilit.

Haitat:

 • Ilmainen versio on rajallinen.
 • Ei ehkä sovi niille, jotka etsivät jotain tilapäistä.

Eliittikumppani – Kunnianhimoisille ihmisille

Eliittikumppani

Eliittikumppanin sukupuolijakauma on hyvin tasainen, 52 % miehiä ja 48 % naisia. Keskimääräinen ikä on kuitenkin hieman korkeampi, ja useimmat jäsenet ovat 30-55-vuotiaita ja korkeakoulutettuja. Voit käyttää Eliittikumppania sekä selaimella että sovelluksella. Jäsenet etsivät pääasiassa vakavia ja pitkäaikaisia suhteita.

Sivustolla on upea persoonallisuustesti, joka perustuu viiden persoonallisuuspiirteen teoriaan ja se on kattavin testi deittialalla. Aloittamisessa kestää hieman ja joudut vastaamaan kaikkiin kysymyksiin saadaksesi täyden profiilin, mutta sen tarkoituksena on tarjota mahdollisimman hyvät matchit. Tällä tavoin näet vain profiileja, jotka sopivat sinulle eikä sinun tarvitse lukea kaikkia profiileja, jotka eivät ole etsimiäsi.

Verkkosivusto: https://www.eliittikumppani.fi/

Kohderyhmä

Voit vastata kysymyksiin erissä, jolloin voit ajatella vastausta ja täydentää profiilisi silloin, kun sinulle sopii. Nimi voi kuulostaa hieman kiistanalaisilta, mutta sen tarkoituksena on markkinoida itseäsi tietyllä tavalla tiettyjen sinkkujen houkuttelemiseksi sivustolle. Tämä huomataan myös premium-jäsenyyden hinnoista, jotka ovat epäilemättä kalliita muihin vertailemiini sivustoihin verrattuna. Tietenkin jokainen on tervetullut sivustolle, eikä sinulla tarvitse olla tiettyä koulutusta tai tuloja.

Hinnoittelu

Voit käyttää sivustoa ilmaiseksi, mutta käyttääksesi kaikki ylimääräisiä toimintoja voit maksaa premium-jäsenyydestä.

Edut:

 • Kaikki matchit ovat henkilökohtaisia.
 • Hyvät ja yksityiskohtaiset profiilit.

Haitat:

 • Kallein deittisivusto tässä listassa.
 • Hyvin rajallinen ilmainen versio.

Academic Singles – Kouluttautuneille sinkuille

AcademicSingles

Academic Singlesin sukupuolijakauma on tasapuolinen, 45 % miehiä ja 55 % naisia. Tilastojen mukaan suurin osa jäsenistä ovat 35-54-vuotiaita. Voit käyttää sivua joko verkkosivustolla tai sovelluksena.

Kuten Eliittikumppanilla, Academic Singlesilla on kattava persoonallisuustesti, joka sinun on tehtävä luodaksesi profiilisi. Se on samasta syystä: näet vain muita profiileja, jotka sopivat omaasi. Kun siirryt profiiliin, näet, mitä henkilö arvostaa suhteessa. Sivustolla on myös kaavio, joka näyttää, miten hyvin sovitte yhteen eri alueilla. Tämä voi olla esimerkiksi se, miten henkilö tekee päätöksiä (tunteella tai logiikalla), onko läheisyys vai vapaus tärkeintä ja se, onko henkilö innovatiivinen vai perinteinen.

Verkkosivusto: https://www.academicsingles.fi/

Kohderyhmä

Sivusto on pääasiassa suunnattu niille, jotka etsivät pitkäaikaisia ja vakavia suhteita ja ne keskittyvät suuresti luonteeseesi. Jos etsit jotain helpompaa ja väliaikaista, Academic Singles ei ole oikea sivusto sinulle.

Hinnoittelu

Tilin luominen ja jäseneksi ryhtyminen on täysin ilmaista, mutta tarvitset premium-tilin käyttääksesi kaikkia sivuston toimintoja. Kuten useat muut sivustot, hinta on alhaisempi sen mukaan, miten pitkään tilaat.

Edut:

 • Kaikki matchit ovat henkilökohtaisia.
 • Hyvät profiilit, jotka sisältävät paljon tietoa.

Haitat:

 • Profiilin luomisessa kestää hieman.

C-Date – Kasuaalista deittailua

C-Date

C-date perustettiin vuonna 2008. Sukupuolijakauma on tasainen, 48 % miehiä ja 52 % naisia. Kuten saatat jo ymmärtää nimestäkin, se on pääasiassa suunniteltu niille, jotka etsivät spontaanimpaa ja kasuaalista deittiä. Vaikka C-date on keskittynyt enemmän saamaan ihmisiä tuntemaan toisensa spontaanisti ja avoimesti, useat ovat tavanneet ja rakastuneet sivuston kautta, joten rakkauden löytäminen on hyvinkin mahdollista.

Voit löytää joko elämäsi rakkauden tai väliaikaisen seksuaalisen yhteyden, jos etsit sitä. Voit käyttää C-datea joko verkkosivustolla tai sovelluksen kautta. Rekisteröityminen sivustolla on helppoa ja nopeaa, etkä myöskään joudu vastaamaan yhtä useaan kysymykseen itsestäsi kuin muilla sivustoilla. Se myös keskittyy turvallisuuteen, joten tunnet olosi turvalliseksi, vaikka et etsisi mitään vakavaa.

Kohderyhmä

Yksi asia, joka erottaa C-daten muita sivustoista, on se, että naisista tulee premium-jäseniä automaattisesti rekisteröityessään, mutta miesten on maksettava käyttääkseen kaikkia toimintoja. C-daten mukaan tämä pitää huijarit poissa sivustolta ja naiset voivat tuntea olonsa turvalliseksi.

Hinnoittelu

Hinnat riippuvat siitä, miten pitkään tilaat, mutta yleisesti C-date on hieman kalliimpi kuin muut tämän luettelon sivustot.

Edut:

 • Nopea rekisteröinti.
 • Hyvä sivusto, jos et etsi vakavaa suhdetta.

Haitat:

 • Melko kallis.
 • Sillä väitetään olevan epäaitoja profiileja.
 • Voidaan pitää ei-vakavana, jos etsit vakaata suhdetta.

Onko online-deittailu turvallista?

Kyllä on. Kaikki näistä sivustoista ovat vakavia deittisivustoja, jotka suhtautuvat turvallisuuteesi vakavasti. Tämä tarkoittaa, että ne eivät hyväksy epäaitoja profiileja, joten jäsenet, joihin otat yhteyttä, ovat työntekijöiden vahvistamia. Tämä tarkoittaa myös, että henkilötietosi ovat myös turvassa. Useimmilla sivustoilla on työntekijöitä, jotka hyväksyvät sekä profiilit että kuvat manuaalisesti.

Joka tapauksessa sinun ei koskaan pitäisi antaa tietojasi internetissä ihmisille, joita et ole koskaan tavannut. Jos haluat mennä askeleen pidemmälle kuin kirjoittelu tai chattailu ihmisen kanssa, useimmat deittisivustot tarjoavat videopuheluja sivustojen kautta. Tällä tavoin voit keskustella ja nähdä henkilön videon kautta. Sitten voit tutustua heihin paremmin ennen kuin päätät antaa puhelinnumerosi.

Ovatko kaikki deittisivustot vakavan suhteen löytämiseen?

Eivät. Vaikka useat deittisivustot on pääasiassa suunnattu niille, jotka etsivät vakaata suhdetta, useat ihmiset etsivät jotain muuta. Jotkut käyttävät deittisivustoja löytämään uusia ihmisiä, kun taas muut etsivät kasuaalimpaa. Eri sivustot suuntaavat palvelujaan eri tarkoituksiin.

UKK

Voinko löytää todellista rakkautta deittisivuston kautta?

Kyllä voit. Koska alalle astuu yhä useampia sivustoja, myös asiakkaiden kysyntä kasvaa. Voit esimerkiksi kustomoida profiilityyppiä, jota etsit. Tutkimus näyttää myös, että verkossa tavanneet pariskunnat eivät juurikaan eroa niistä, jotka ovat tavanneet tavallisin keinoin.

Miten luon houkuttelevan profiilin deittisivustolla?

Kirjoita lyhyt ja henkilökohtainen kuvaus, jossa kerrot itsestäsi ja mitä etsit kumppanilta. Kerro kiinnostuksen kohteistasi ja luonteestasi. Ole rehellinen täyttäessäsi profiiliasi. Kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen ja kielioppiin. Valitse hyvä profiilikuva, joka ei ole sumea ja käytä erilaisia kuvia. Tärkeintä on aina olla oma itsesi.

Jos olen akateemikko, pitäisikö minun liittyä sivustolle, joka on suunnattu kaltaisilleni?

Tämä riippuu siitä, mitä etsit. Jos sinulle on tärkeää, että tapaamasi henkilö on akateemikko, on hyvä idea ryhtyä jäseneksi sivustolle, joka keskittyy tällaisiin henkilöihin. Jos et kuitenkaan välitä paljoa siitä, mitä toinen henkilö tekee työkseen, sillä ei ole väliä.

Voiko kuka tahansa ottaa minuun yhteyttä deittisivustolla?

Ei. Voit aina valita, kuka voi ottaa yhteyttä tai nähdä profiilisi. Usein voit myös olla täysin nimetön incognito-tilassa, kun käyt toisen jäsenen profiilissa. Jos olet jäsen sivustolla, joka tarjoaa henkilökohtaisia matcheja, vain matchisi voivat ottaa sinuun yhteyttä. Kukaan ei voi etsiä profiiliasi nimelläsi.