Voi olla vaikea tehtävä määrittää, oletko onnettomassa suhteessa. On kuitenkin joitain merkkejä, jotka voivat auttaa sinua kertomaan, onko suhteesi menossa oikeaan suuntaan vai onko aika sanoa hyvästit.
Jos uskot, että suhteesi tarvitsee parannusta, on parasta ryhtyä ennakoiviin toimiin ja korjata asia ennen kuin suurempia vahinkoja tapahtuu. Mistä sitten tiedät, että olet onnettomassa suhteessa? Jatka lukemista saadaksesi tietoa joistakin signaaleista, jotka kertovat, että sinun ja kumppanisi välinen kipinä on hiipumassa.
Et enää nauti kumppanisi seurasta
Jos etsit jonkun muun kuin kumppanisi seuraa, se on merkki siitä, ettet ole tyytyväinen suhteessasi. Esimerkiksi sinä tai kumppanisi vietätte mieluummin aikaa ystävien kanssa kuin toistenne kanssa. Tämä osoittaa selvästi, että he pitävät toisten seurasta enemmän. Aina kun kysyt heiltä, miksi he eivät vietä tarpeeksi aikaa kanssasi, he antavat aina huonoja tekosyitä. Useimmat onnettomat parit viettävät enemmän aikaa ystävien kanssa, mikä ajaa kiilan teidän kahden välille.
Kumppanisi jättää sinut huomiotta
Aina kun alat tehdä olettamuksia kumppanisi ajatuksista ja suunnitelmista, se on merkki siitä, että he eivät anna sinulle tarpeeksi huomiota. He lakkaavat sisällyttämästä sinua jokapäiväiseen elämäänsä ilman mitään selitystä. Jos sinä tai kumppanisi käännätte selkänne toisillenne, tavoittelette onnetonta suhdetta. Onneton pari yrittää harvoin muodostaa yhteyttä tai yritykset ovat harvinaisia.
Ette enää tappele
Ymmärrät, ettet ole onnellinen suhteessa, kun siitä puuttuu kommunikointia, vapautta ja se tuntuu myrkylliseltä. Joko he ovat yrittäneet puhua siitä, mutta et kuuntele tai vastaa odotetulla tavalla. Tai he pelkäävät kommunikoida. Kommunikoinnin puutteen vaikutuksia ovat konfliktien eskaloituminen ja kielteiset käsitykset. Voit myös tuntea yhteyden katkeamista, intiimiyden vähenemistä, voit tuntea olosi epähalutuksi, yksinäiseksi, minkä lisäksi tavoitteiden saavuttaminen voi tuntua vaikealta. Kun pohdit suhdettasi, voit määrittää, tarvitseeko sinun tehdä joitain muutoksia suhteesi parantamiseksi.
Ette enää arvosta toisianne
Onnettomat kumppanit arvostelevat tai vähättelevät toisiaan sen sijaan, että he tunnustaisivat toisen pyrkimykset. Jos kumppanisi ei näe arvoasi suhteessa, jotain puuttuu. Jos huomaat tekeväsi oikeita asioita, mutta kumppanisi ei tunnusta sitä, jokin on pielessä.
Keskitytte itseenne toisienne sijaan
Ihmisillä on taipumusta puolustautua aina, kun he ovat tyytymättömiä parisuhteeseen. Puolusteleminen parisuhteessa voi haitata yhteyttä ja empatiaa ja eristää teidät toisistanne. Tämä tarkoittaa, että kumppanisi keskittyy itseensä teidän sijaan. Parisuhteen vaarallisin ja myrkyllisin puoli on puolustautuminen, mikä johtaa negatiivisuuteen. Se on automaattinen reaktio, kun toinen tuntee olonsa epäoikeudenmukaisen hyökkäyksen tai kritiikin kohteeksi. Jos kumppanisi on kuitenkin aina puolustava pienestä kritiikistä, se tarkoittaa, että tunteillasi ei ole hänelle väliä. Onneton kumppani jättää aina toiveesi ja tunteesi huomiotta.
Kumppanisi muuttuu aggressiiviseksi
Onnettomat kumppanit keskittyvät yleensä temperamenttiin, mikä ilmenee myöhemmin suhteessa. He aloittavat esimerkiksi syklisiä riitoja, joita ei koskaan ratkaista. Jotkut näistä negatiivisista ominaisuuksista sisältävät kiistelyn rahasta, askareista ja jopa fyysisistä asioista. He kiistelevät aina konfliktin taustalla olevista tosiasioista sen sijaan, että keskittyisivät tilanteeseen ja ongelman ratkaisuun.
Et enää arvosta kumppanisi antamaa huomiota
Kun näet kumppanisi ihmisenä, joka varastaa show’si sen sijaan, että kiittäisit häntä kaikesta, mitä hän tekee puolestasi. Tämä viittaa myös siihen, että suhteessanne on jotain vikaa.
Alat ajatella eksääsi
Kun olet onneton, aivosi luovat uuden vertailupisteen sille, miltä onnellisuus tuntuu. Alat vertailla nykyistä tilannettasi siihen, miltä sinusta tuntui entisen kumppanisi kanssa. Aivosi luovat uuden muiston, joka saa sinut miettimään, mitä onnellisuus tuntuu nykyisen kumppanisi poissa ollessa. Tämä on selkeä merkki siitä, ettet ole tyytyväinen suhteeseesi.
Päätelmä
Parisuhde voi olla yksi elämän upeimmista asioista. Se tarjoaa sinulle jonkun, jonka kanssa voit jakaa toiveesi ja unelmasi. Kun kyseisestä henkilöstä tulee suuri osa elämääsi, se voi myös alkaa vaikuttaa mielenterveyteesi, koska ihmissuhteet eivät aina ole helppoja. Suhteessa on luonnollisesti ylä- ja alamäkensä ja me kaikki käymme läpi jonkinlaista kamppailua jossain vaiheessa. On tärkeää pystyä tunnistamaan, voiko suhde voittaa nämä tunteet vai onko aika siirtyä eteenpäin.