Miten päästä erosta yli

Kirjoittanut EMMA STOCKTON

Ihmisinä kaikki me ryhdymme suhteisiin jossain vaiheessa elämäämme. Rakastumme ja lakkaamme rakastamasta. Joskus emme voi ylläpitää suhteitamme, varsinkaan intiimejä suhteita. Nämä läheiset suhteet tuntuvat joskus erittäin monimutkaisilta ja jäämme sydänsuruisiksi. Jotkut onnistuvat kuitenkin löytämään “sielunkumppaninsa” ja pysyvät yhdessä koko elämänsä.

Tyypillisesti on ihmisiä, jotka suutelevat sammakoita, jotka eivät muutukaan satuprinssiksi. Siksi meille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin poistua suhteesta. Hyväksymme tappion, vaikka olisimme sijoittaneet aikaamme suhteeseen, joka ei toimi. Suhteen kesto ei välttämättä ole ratkaiseva tekijä siihen, miten vakava sydänsurumme on. On tosiasia, että eroaminen on vaikeaa.

Seuraava kysymys, joka meidän on kysyttävä itseltämme, on: “Miten selviydyn tästä?” Osta vain jäätelöpaketti ja istu sohvalle.

Anna itsellesi aikaa surra

Psykologit ovat osoittaneet, että juuri eronnut henkilö saattaa tuntea kärsineensä menetyksestä. Siksi on tärkeää surra suhdetta käymällä läpi koko paranemisprosessi, eikä siihen ole olemassa oikoteitä!

Anna itsellesi aikaa surra

Ota etäisyyttä henkilöön, jonka kanssa erosit

Ei ole hyvä idea pitää yhteyttä eksääsi. Sulje haavat ja hyväksy, että suhde on ohi. Pysyttäydy poissa heidän sosiaalisesta mediastaan äläkä “stalkkaa” heitä.

Ota etäisyyttä henkilöön, jonka kanssa erosit

Hemmottele itseäsi

Hemmottele itseäsi kylpyläpäivällä. Hieronta ja rentoutuminen auttavat sinua unohtamaan ja tuntemaan olosi hyväksi omassa kehossasi. Tämä auttaa sinua tyhjentämään mieltäsi ja ajattelemaan tulevaisuuttasi ilman eksääsi.

Hemmottele itseäsi

Itke, itke ja itke hieman lisää

Itkeminen voi antaa helpottuneen tunteen. Itkeminen vapauttaa myös hormoneja, jotka auttavat lihaksiasi rentoutumaan ja tekemään kehostasi vähemmän kireän. Älä tunne oloasi häpeäväksi tai heikoksi. Tämän tutkimuksen mukaan tunteidesi ilmaiseminen on hyväksi ja se helpottaa.

Mene shoppailemaan

Shoppailuterapia saa sinut unohtamaan eron hetkeksi, ja uusi asu innostaa sinua tanssimaan ja juhlimaan koko yön. Saatat jopa tavata mielenkiintoisia ihmisiä. Me kaikki tiedämme, että kun pukeudumme hyvin, tunnemme olomme hyväksi. Lisäksi itseluottamuksemme ja itsetuntomme paranevat. Hyvä itsetunto on välttämätöntä erosta ylipääsemiseksi, koska se saa sinut tuntemaan olosi hyväksi, eikä arvottomaksi siksi, ettet ole enää parisuhteessa.

Vietä aikaa ystävien kanssa

Vietä aikaa ystäviesi kanssa. Et todennäköisesti antanut heille paljon aikaa ollessasi parisuhteessa. Sen sijaan, että eristäisit itsesi ja istuisit yksin kotona, mene ulos ja elä elämääsi. Ystäväsi ovat valmiita auttamaan sinua vihan ja surun läpi. Saatatte jopa pilkata eksääsi. Pidä yhteyttä ystäviin, vitsaile ja tee hauskoja, jännittäviä asioita.

Löydä harrastus

Hyväksy, että olet jälleen sinkku ja tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Löydä aktiviteetteja, joita voit tehdä ystävien ja perheen kanssa. Etsi myös jotain, mitä voit tehdä itse. Olet luultavasti tottunut tekemään asioita parina, mutta olet yksilö. On aika löytää intohimosi uudelleen. Älä istu sisällä säälien itseäsi. Löydä harrastus, joka saa sinut lopettamaan eksäsi ajattelemisen. Tämä auttaa jatkamaan eteenpäin ja löytämään ilon uudelleen.

Älä ryhdy uuteen suhteeseen heti

Erosta ylipääseminen tuntuu hyvältä ajatukselta. Saatat ajatella, että on hyvä idea palata deittimaailmaan. Ei kuitenkaan ole hyvä alkaa seurustelemaan jonkun muun kanssa heti, kun olet eronnut kumppanistasi. On parempi parantua täysin ja päästä eksästäsi yli. Älä ryhdy uuteen suhteeseen jonkun muun kanssa peitelläksesi kipuasi. Anna itsellesi tarpeeksi aikaa. Aloita uusi suhde vasta, kun sinusta tuntuu, että olet täysin toipunut menneestä erosta.

Jatka eteenpäin

Kaikki me tiedämme, että tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta mitä nopeammin jatkat eteenpäin, sitä parempi se on. Suhde on ohi, eikä ole mitään järkeä odottaa, että eksäsi tulisi takaisin. Odottaminen ei auta.

Suhde epäonnistui ja päättyi syystä. Et voi korjata sitä, eikä se haittaa. Yritä lopettaa itsesi tai eksäsi syyttäminen, te molemmat halusitte korjata ongelman. Tässä vaiheessa vain kidutat itseäsi, joten sulje luku mahdollisimman pian.

Ei kontaktia

Voi vaikuttaa hyvältä idealta soittaa eksällesi ongelman korjaamiseksi. Kontaktiton lähestymistapa on kuitenkin paras vaihtoehto. Lopeta eksäsi seuraaminen kaikilla sosiaalisen median alustoilla. Vaikka tämä voi olla vaikeaa, se on tärkeää. Ongelmana on, että jos otat yhteyttä eksääsi, kuulostat todennäköisesti toivottomalta. Myös eksäsi voi vastata tavalla, josta et pidä, mikä saattaa myös saada sinut katumaan yhteydenottoa.