Parhaat deittisivustot yli 50-vuotiaille

Kirjoittanut EMMA STOCKTON

Deittailua pidetään usein villityksenä nuoremmille ihmisille. Ensimmäinen tapaaminen, kihelmöinti vatsassa ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat usein yhteydessä nuorempaan sukupolveen. Mitä tulee online-deittailuun, tämä imago on vieläkin vahvempi. Internetiä pidetään nuorten juttuna ja seniorit usein uskovat, ettei se ole paikka heille.

Mutta tietenkään tämä ei ole totta! Online-deittailu on jokaiselle, joka haluaa tavata jonkun. Olemassa on useita deittisivustoja, joilla on saatavilla kaikenikäisiä sinkkuja. Online-deittailusta voi hyötyä jokainen, koska on sekä helppoa löytää ihmisiä että ottaa heihin yhteyttä. Jaa kiinnostuksen kohteesi, keskustele samankaltaisten ihmisten kanssa ja sovi ensitreffit. Ei ole koskaan liian myöhäistä löytää todellista rakkautta.

⭐ Parhaat deittisivustot yli 50-vuotiaille sinkuille

RANK
TREFFISIVUSTO
OMINAISUUDET
VIERAILLA
1
30Treffit Logo
 • 30+
 • Suosittu treffisivusto
 • Persoonallisuustesti
2
60Treffit Logo
 • 50+
 • Uusi deittisivusto
 • Aktiivinen yhteisö
3
Victoria Logo
 • 18+
 • Suosittu Suomessa
 • Edullinen jäsenyys
4
Be2 Logo
 • 30+
 • Ota yhteyttä takuuseen
 • Hyvä persoonallisuustesti
5
Singles50 Logo
 • 40+
 • Suosittu treffisivusto
 • Hyvä persoonallisuustesti
6
Academic Singles Logo
 • 30+
 • Paras yhteensopivuusominaisuus
 • Suhteellisen halpa palvelu
7
40Treffit Logo
 • 40+
 • Suosittu treffisivusto
 • Persoonallisuustesti

Deittisivustojen merestä voi olla vaikeaa löytää juuri sinulle sopiva. Käyn läpi parhaita deittisivustoja alla:

Match

Match Suomi

Arvio: ★★★★★

Match.com on yksi merkittävimmistä deittisivustoista. Koska käyttäjiä on paljon, löydät paljon ihmisiä kaikista ikäryhmistä. Deittisivusto on ilmainen ja sovellusta on helppo navigoida. Tämä sivusto on pääasiassa niille, jotka etsivät vakavaa suhdetta.

Edut

✔ Turvallinen verkkosivusto ja maineikas yritys

Haitat

❌ Vanhanaikainen verkkosivusto


Eliittikumppani

Eliittikumppani

Arvio: ★★★★

Eliittikumppani on erityisesti keskittynyt koulutettuihin tai kunnianhimoisiin sinkkuihin. Sivustolla ei ole esimerkiksi tulovaatimuksia, mutta sinun odotetaan olevan menestynyt alallasi. 68 % sen jäsenistä ovat akateemikkoja ja yli 50-vuotiaille on laaja valikoima. Rekisteröinti on ilmaista ja sivusto on saatavilla myös sovelluksena. Jos sinulla on korkeat vaatimukset kumppanistasi, tämä sivusto auttaa sinua löytämään vain kunnianhimoisia sinkkuja.

Edut

✔ Tehokas matchmaking

Haitat

❌ Ei sovi jokaiselle


Ourtime

OurTime Suomi
Kuva: Ourtime.com

Ourtime on deittisivusto, joka on suunnattu yli 50-vuotiaiden kohderyhmälle. Riippuen asuinalueestasi tarjolla on paljon käyttäjiä, mutta kaikkien toimintojen käyttämiseksi vaaditaan maksullinen jäsenyys. Tarjolla on myös joustava sovellus. Tämä sivusto on täydellinen niille, jotka haluavat vain nähdä tietyn ikäisiä sinkkuja.

Edut

✔ Erittäin vähän epäaitoja profiileja

✔ Hyvä ilmainen toiminnallisuus

✔ Sovellus on helppokäyttöinen

Haitat

❌ Toimii parhaiten suurten kaupunkien lähellä


60plus

60plus on tapauspaikka yli 60-vuotiaille. Siksi se voi olla aloituskohta 60+-deittailulle. Sivustolla on myös Facebook-sivu ja markkinat. Tämä sopii sinulle, jos haluat tavata samankaltaisia ihmisiä etkä välttämättä kumppania heti.


40+-deittailun edut

Deittailu aikuisena ja ikääntyvänä henkilönä voi tarjota useita etuja verrattuna 20-vuotiaana deittailuun. Aikuisena tunnet itsesi paremmin ja tiedät tarkalleen, mitä etsit. Identiteettisi, kiinnostuksen kohteesi ja menneet suhteet tekevät sinusta itsevarman ja kriteerit tulevalle kumppanille ovat selkeämmät.

Susan L. Brownin ja Sayaka K. Shinoharan tutkimus osoittaa, että deittailu vanhemmalla iällä voi tarjota useita etuja. Seurustelu voi johtaa parempaan terveyteen, tarjota suuremman sosiaalisen verkon ja antaa sosiaalisen yhteyden samanikäisiin. Älä siis anna ikäsi työntää sinua deittailusta pois, vaan anna sen vetää sinut puoleensa.

Henkilökohtaista-palstat ja deittisivustot

Henkilökohtaista-palstojen kirjoittaminen oli jotain, mitä tehtiin ennen internetiä. Se oli mainos ottaa yhteyttä muihin ihmisiin. Näitä mainoksia voitiin sijoittaa mihin tahansa, jossa ajattelit jonkun lukevan niitä, mutta eniten niitä löytyi sanomalehdestä.

Henkilökohtaista-palstat ja deittisivustot eivät ole kovinkaan erilaisia. Molemmissa kirjoitat itsestäsi etsiessäsi tulevaa kumppania. Deittisivustoilla on kuitenkin selkeät edut näihin vanhanaikaisiin palstoihin verrattuna. Ensinnäkin on sekä nopeampaa että helpompaa löytää joku mieltymyksiisi sopiva henkilö. Verkossa on useita sinkkuja, jotka etsivät ja löytävät sinut napin painalluksella. Toinen etu on, että yhteydenottomainos häviää seuraavien uutisten mukana, mutta deittiprofiilisi on edelleen muiden luettavana deittisivustolla.

Deittisovellukset

Koska nykyään deittisivustoja voidaan käyttää matkapuhelimella, sekä selaimella että sovelluksen kautta, voit löytää sinkkuja missä tahansa oletkin. Sinun ei enää tarvitse olla kotona löytääksesi seuraavaa deittiäsi. Voit olla kävelyllä, kirjastossa tai tauolla töissä.

Deittisivustot

Aloita seuraavan rakkautesi etsiminen deittisivustoilla. Tässä käymme läpi, miten pääset alkuun.

Löydä sinulle sopiva deittisivusto

Voit valita useasta deittisivustosta, mutta jotkut on räätälöity 40+-deittailuun. Joillakin sivustoilla sinun on maksettava rahaa, kun taas toiset ovat ilmaisia. Joitakin on ilmaista käyttää, mutta ne ovat poistaneet käytöstä tiettyjä toimintoja. On sinusta kiinni, haluatko maksaa ja miten paljon. Joillakin sivustoilla on myös tietty teema, kuten vakavat suhteet, tietyt kiinnostuksen kohteet tai seksuaaliset suuntautumiset.

Rekisteröidy

Aloittaaksesi sinkkujen deittailun verkossa sinun täytyy aloittaa rekisteröimällä profiili deittisivustolla. Tähän tarvitset sähköpostiosoitteen. Rekisteröinnissä kestää yleensä vain muutama minuutti.

Luo profiili

Kun olet rekisteröitynyt, luot profiilin lataamalla kuvia itsestäsi ja kuvaamalla itseäsi saadaksesi yhteyden oikeaan henkilöön. Käytä profiilin luomiseen aikaa. Yksityiskohtainen ja hyvin tehty profiili houkuttelee enemmän katsojia ja lisää mahdollisuuksiasi löytää oikean henkilön.

Aloita sinkkujen etsiminen

Hauskuus alkaa tästä. Kun profiilisi on valmis, on aika olla aktiivinen deittisivustolla ja etsiä mielenkiintoisia ihmisiä. Useimmilla deittisivustoilla voit tykätä käyttäjän profiilista ja aloittaa chattailun.

Vinkit täydelliseen profiiliin

Profiili

Kun kirjoitat profiiliasi, pidä mielessä muutama asia.

 • Professori Khalid Khanin mukaan 70 % profiilistasi tulisi sisältää kuvauksen itsestäsi ja 30 % pitäisi kuvailla ihanteellista kumppaniasi. Se antaa muille itsevarmuutta ottaa sinuun yhteyttä, koska he tietävät olevansa sinulle sopiva. Kerro heille itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi. Kerro mieluiten jotain, josta voit puhua, kun joku aloittaa keskustelun. Älä ole geneerinen ja tylsä, vaan näytä ainutlaatuinen puolesi.
 • Ole rehellinen profiilissasi. Valheet paljastuvat aina ennen pitkää ja silloin riskeeraat henkilön menettämisen. Rehellisyys vie sinut pidemmälle.

Kuvat

 • Sinun kannattaa ladata kuvia. Michiganin yliopiston tilastot näyttävät, että profiililla, jossa ei ole kuvaa, on pienempi mahdollisuus saada vierailijoita.
 • Käytä kuvia, joissa olet yksin. Ryhmäkuvat voivat toimia, jos haluat näyttää hauskaa aktiviteettia, mutta älä käytä sitä ensimmäisenä kuvana.
 • Näytä koko kehosi. Zooskin, kansainvälisen deittisivuston tilastojen mukaan, se antaa 203 % lisääntyneen viestien määrän kuin jos näyttäisit vain kasvosi.
 • Valitse myös hyviä kuvia. Sumeat kuvat saavat sinut näyttämään välinpitämättömältä, mikä ei ole hyvä ensivaikutelma.

Valmistautuminen deittailuun

Deittailu vanhempana henkilönä usein tarkoittaa, että olet ollut osa aiempia suhteita. Joskus voi olla vaikeaa aloittaa deittailu uudelleen. Tämä ei ole outoa, vaan täysin normaalia. Jos se tuntuu vaikealta, voit aina jutella rakkaille siitä, miltä sinusta tuntuu. He voivat olla paras tukesi.

Sinusta ei koskaan pitäisi tuntua siltä, että sinun täytyy olla osa suhdetta. Useat ovat onnellisia saadessaan aikaa itselleen. Jos kuitenkin tunnet, että haluat jonkun elämääsi, älä epäröi.

Siirry eteenpäin edellisistä suhteista

Oletpa uusi sinkku lyhytaikaisesta suhteesta tai pitkäaikaisesta avioliitosta, voi olla vaikeaa siirtyä eteenpäin. Se, miten reagoit, on sinulle ainutlaatuista ja jos tarvitset aikaa, se on ok. Älä raahaa uuteen suhteeseen matkatavaroita vanhasta suhteesta. Mutta jos olet henkilö, joka tarvitsee rakkautta ja lämpöä voidakseen siirtyä eteenpäin, online-deittailu on täydellinen valinta. Näin voit helposti ja nopeasti löytää ihmisiä.

Deittailun aloittaminen vanhempana

Kun sinulla on lapsia, voi olla vaikeaa aloittaa deittailu riippumatta heidän tai sinun iästäsi. Saatat ajatella, ettei kukaan ole kiinnostunut henkilöstä, jolla on lapsia, tai saatat tuntea, että korvaat toisen vanhemman. Jopa aikuiset lapset voivat pitää vanhempien pitkäaikaisen avioliiton päättymistä vaikeana ja että vanhemmat käyvät treffeillä.

Tärkeintä on pitää avoin keskustelu sekä seurustelukumppanin että lasten kanssa. Kerro heille, miltä sinusta tuntuu ja mitä haluat. Perheessä jokainen haluaa toiselle vain onnellisuutta, vaikka se voi olla vaikeaa hyväksyä. Lapsesi haluavat sinun olevan onnellinen ja jos deittailu on juuri sitä, he hyväksyvät sen. Älä siis jätä deittailua väliin, jos sinulla on lapsia. On useita yksinhuoltajia ja lapsia rakastavia henkilöitä. Näytä ylpeytesi lapsiisi ja löydät oikean henkilön.

Siirtyä eteenpäin kumppanin kuoleman jälkeen

Jos entinen kumppanisi on menehtynyt, saatat tarvita aikaa suremiseen. Tässä tapauksessa älä kiirehdi siirtymisessä eteenpäin. Vaikka silloinkin, kun tunnet olosi taas omaksi itseksesi, voi olla vaikeaa nähdä ketään muuta romanttisella tavalla. Hyödynnä läheisiä suhteita ja anna heidän auttaa sinua. Voit myös hakea apua ammattiterapeutilta, joka voi auttaa sinua käsittelemään surua. Muista, että jonkun uuden tapaaminen ei koskaan tarkoita, että korvaisit menettämäsi henkilön. Syyllisyyden tunne on normaalia ja jotain, mihin tarvitset tukea. Tärkeää on tietää, ettei uuden henkilön tapaamisessa ole mitään väärää, sillä me kaikki tarvitsemme rakkautta ja huolenpitoa.

Vältä deittisivustohuijauksia

Valitettavasti deittisivustohuijaukset ovat yleisiä. Tästä on hyvä olla tietoinen ja olla varovainen keskustellaksesi ihmisten kanssa varsinkin, jos et ole vielä tavannut heitä. Huijauksia voivat olla rahan tai identiteetin varastaminen.

Pidä nämä mielessä välttääksesi yritettyä huijausta:

 • Ole varovainen henkilötietojesi kanssa. Älä koskaan anna tietoja, kuten koko nimeäsi ja osoitettasi, ellet voi taatusti luottaa henkilöön.
 • Kiinnitä huomiota varoitusmerkkeihin. Jos keskustelu muuttuu henkilökohtaiseksi nopeasti, he pyytävät henkilötietoja, kuten syntymäaikasi ja koko nimesi, kerro sen sijaan vain osa tiedoista, kuten pelkästään etunimesi.
 • Joillakin deittisivustoilla on epäaitoja profiileja, jotka keskustelevat kanssasi. Tämä kannustaa sinua maksamaan viesteistä ja jäsenyydestä. Jos he välttävät jakamasta elämäänsä, ovat liian rentoja tai eivät halua tavata kasvotusten, se voi olla epäaito profiili. Jos siihen on mahdollisuus, pyydä videopuhelua heidän henkilöllisyytensä vahvistamiseksi.
 • Jos päätät tavata henkilön, varmista, että ensitapaaminen on julkisella paikalla ja kerro sukulaisille, minne menet ja milloin. Valitettavasti vanhemmat ihmiset ovat usein alttiita hyökkäyksille ja varkauksille. Tee kaikkesi pysyäksesi turvassa.

Jos luulet olleesi huijauksen kohteena, voit tehdä seuraavat asiat:

 • Päätä kaikki kontakti heidän kanssaan.
 • Ilmianna heidän tilinsä deittisivustolle.

Jos olet huolissasi tileistä ja pankkitiedoista, jäädytä kaikki asiat, joihin luulet huijarin pääsevän käsiksi.