10 syytä miksi näet unta eksästäsi

Kirjoittanut EMMA STOCKTON

On monia syitä, miksi saatat nähdä unta entisestä kumppanistasi. Useimmiten nämä unet ovat epämiellyttäviä ja saavat meidät tuntemaan olomme levottomiksi. Ne ovat usein epäselviä, mutta ne saavat meidät tuntemaan oikeita tunteita.

Sigmund Freudin tekemässä tutkimuksessa hän päätteli, että aina kun ihminen näkee unta, hänen alitajuntansa tai jopa tajuntansa yrittää kertoa jotain.

Mitä se siis tarkoittaa, jos näet unta eksästäsi?

1. Ratkaisemattomat tunteet

Näet unta eksästäsi, koska sinulla on ratkaisemattomia tunteita, jotka saavat sinut tuntemaan olosi epävarmaksi. Alitajuntasi yrittää kertoa jotain tärkeää itsestäsi tai elämästäsi. Lyhyesti sanottuna tarvitset päätöksen suhteelle.

Ratkaisemattomat tunteet

2. Yksinäisyyden tunne

Jos tunnet olosi loukkaantuneeksi ja petetyksi, koska eksäsi on edennyt elämässään, ehkä on aika vilkaista, miksi tunnet olosi epätoivoiseksi. Jos yrität palata yhteen ihmisten kanssa, jotka ovat jo hylänneet sinut, tai työnnät heitä pois, unesi heistä luultavasti jatkuvat.

Yksinäisyyden tunne

3. Tunnet olosi ahdistuneeksi

Oletko nähnyt unta eksästäsi viime aikoina? Tämä tarkoittaa, että saatat olla huolissasi uudesta päätöksestä. Lisäksi unet voivat myös kertoa jotain muuta. Ne voivat olla toiveiden täyttymys tai ehkä kohtaat vaikeita tunteita ja ajatuksia. Näet unta eksästäsi, koska olet huolissasi tietystä tapahtumasta.

Tunnet olosi ahdistuneeksi

4. Eron trauma

Eroaminen kumppanista on yksi vaikeimmista asioista, jonka joku voi kohdata. Mikään ei tunnu painajaisemmalta kuin tämä tunteellinen muutos. Ja näin se tuntui aina hänen kanssaan: sujuva ja lämmin yhtenä hetkenä ja kylmä ja etäinen seuraavana. Niin kauan sitten, että nyt ole jo melkein unohtanut, millaisen henkilön hän sinusta tekee, kunnes näet häntä jälleen unta.

5. Ikävöit eksääsi

Kun olet suhteessa, viimeinen asia, jota ajattelet on se, että joskus saatatte erota. Ja yleensä vasta suhteen päätyttyä alat ymmärtää, kuinka paljon kaipaat häntä. Ja joskus vaikka suhteesi on ohi eikä se enää voi jatkua, eksäsi ajattelu voi tuntua tottumukselta.

6. Mustasukkaisuus

Tässä tilanteessa tämä on fakta: eksästäsi näkemäsi unet johtuvat mustasukkaisuudesta. Ajattelemme rakastamaamme ihmistä hänen ollessa poissa. Ehkä tunnet olosi yksinäiseksi tai mustasukkaiseksi, tai ehkä alitajuntasi ikävöi yhteyttäsi tähän henkilöön.

7. Huoltajuusriita lapsistasi

Näit unta eksästäsi, koska olet surullinen siitä, että tienne erkanivat. Sinun on edelleen ratkaistava ongelmia heidän kanssaan, kuten yhteishuoltajuus ja elatusapu.

8. Myrkyllinen tai pahoinpitelevä suhde

Kun näet unta eksästäsi, se on usein signaali alitajunnaltasi, että et ole käsitellyt entistä suhdetta kunnolla. Jos näet unta henkilöstä, joka pahoinpiteli tai käyttäytyi myrkyllisesti, tämä voi tarkoittaa, ettet ole täysin toipunut suhteesta tai siitä, ettet ole käsitellyt kaikkia ongelmiasi.

9. Ongelmat nykyisen kumppanisi kanssa

Tämä on arkaluonteinen aihe. Olet nähnyt unta edellisestä poikaystävästäsi ensimmäistä kertaa useisiin kuukausiin suhteen päättymisen jälkeen. Tämä voi johtaa eksistentiaaliseen masennukseen, ja saatat miettiä, haluatko alitajuntaisesti palata yhteen hänen kanssaan, tai ehkä nykyinen kumppanisi tekee jotain väärin.

10. Haluat eksäsi takaisin

Mitä teet silloin, kun ikävöit eksääsi? Saatat tuntea olevasi onnellinen tai surullinen. Mutta emmekö yleensä tunne molempia tunteita samanaikaisesti? Tärkeintä on selvittää, mitä voit tehdä saadaksesi eksäsi haluamaan sinut takaisin – ja tee se!

Kun näet unta eksästäsi, että ex-kumppanisi tai poikaystäväsi välillä olisi jotain meneillään. Kuuluisan unianalyytikon Lauri Quinn Loewnbergin mukaan se voi tarkoittaa, että sinussa itsessäsi on jotain meneillään. Mutta sinun on tiedettävä, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, koska kaikki järjestyy ajallaan.